Miten lahdessa voi viettää aikaa

Miten lahdessa voi viettää aikaa​

Lahdessa ajanviettoon on erittäin paljon erilaisia mahdollisuuksia. Lopulta eniten ajanviettoon vaikuttaa omat mieltymykset sekä aikataulut. Lahdessa on mahdollista tehdä monenlaisia asioita niin yksin kuin yhdessä. Kaudella ei ole väliä, sillä Lahti on samalla sekä kesäkaupunki että talvikaupunki.

Tärkeää on, että kun miettii ajanviettoa Lahdessa, niin tietää mitä on hakemassa ja millaista ajanviettoa on mukava harrastaa omasta mielestä. Lahden alueella on niin uimahalleja, yleisiä saunoja kuin kylpyläkin. Näiden lisäksi löytyy runsaasti erilaisia liikuntapaikkoja ja paikkoja viettää aikaa lasten kanssa.  

Ravintolat

 

Ravintoloita ja kahviloita on hyvin paljon. Oli siis mielessä sitten kahvilla käyminen kuin ravintolaillallinen, niin valinnan varaa Lahdessa on. Oli sitten mielessä aamiainen, brunssi, kahvittelu tai kunnollinen illallinen, niin Lahdessa on monia erilaisia ravintoloita ja kahviloita sekä leipomoita.

Kahviloiden ja leipomoiden joukosta löytyy paljon niin tuttuja ja kuuluisiakin leipomoita, kuten Fazer sekä Linkosuo. Mutta myös vähemmän tunnettuja. Oli mielessä sitten vain konditoriasta kakun tai leivonnaisten hakeminen, tai kahvilassa kahvilla käynti, niin Lahdesta löytyy paljon vaihtoehtoja.

Ravintoloita miettiessä onkin hyvä miettiä, että millaisia ruokia tykkää syödä ja millaisesta ilmapiiristä nauttii. lahdesta löytyykin ruokaravintoloita joka lähtöön. Italialaiset ravintolat, meksikolaiset ja espanjalaiset ravintolat ovat Lahdessa tuttu näky niin aasialaisten kuin amerikkalaistenkin ravintoloiden sekä eri etnisten ravintoloiden joukossa. Tarjolla on niin ketjuravintoloita, kuten Amarillo sekä Pancho Villa ja El Toro kuin myös pienempiä ravintoloita kuten Cilantro Lahti, Madre sekä nepalilainen ravintola Sagun.

Miten lahdessa voi viettää aikaa​

Illanvietto Lahdessa

 

 

Lahdessa on myös illanviettoon soveltuvia anniskeluravintoloita. Tarjolla on monia erilaisia ravintoloita aina aikuisempaan makuun olevista ravintoloista myös nuoremmalle sukupolvelle mieleen oleviin ravintoloihin.

Teerenpeli lienee tunnetuinpiin ravintoloihin kuuluva olut- ja seurusteluravintola Lahdessa. Teerenpelissä on tarjolla Teerenpelin oman panimon tuotteita, kuten oluita ja siidereitä. Myös Teerenpelin oman tislaamon viskit ja ginit ovat hyvin suosittuja. Armas Lahti taas tarjoilee Lahdessa menoa aikuisempaan makuun. Tarjolla on niin yökerhoelämää, karaokea kuin baarikin.

Yökerhoja, pubeja sekä karaokebaareja Lahdessa onkin ihan mukavasti. Yöllä Lahdessa on turvallista liikkua ja monet baarit ovatkin lähellä toisiaan, joten useisiin eri ravintoloihin on helppo tutustua illan aikana.

Miten lahdessa voi viettää aikaa​

Ajanvietto pelaten

Jos urheilu tai ravintola illat eivät kiinnosta, on pelaaminen aina hyvä vaihtoehto. Pelata voi Lahdessa niin vanhoja klassikoita, kuten Donkey Kongia sekä muita peliautomaatti pelejä sekä erilaisia flippereitä. Jos retropelit eivät kiinnosta, löytyy Lahdesta myös virtuaalitodellisuudessa pelattavia pelejä aina pakopeleistä alkaen eri ikäisille pelaajille.

Lahdessa on tarjolla myös erilaisdia pelimahdollisuuksia eri ikäisille ihmisille. Pincade pelisali tarjoaa erilaisia pelejä menneiltä vuosikymmeniltä. Valikoimassa on yksinpelejä, kaksinpelejä, ajopelejä sekä monia muita erilaisia pelejä.

Muun muassa Donkey Kong kuuluu valikoimaan. Virtual Reality Arcade puolestaan on pelisali, josta löytyy 30 erilaista virtuaalipeliä. Pelien ikärajat ovat väliltä S-K18, joten kaiken ikäisille pelaajille pelejä löytyy.

Miten lahdessa voi viettää aikaa​

Talviurheilu

 

Lahti on erityisen tunnettu talviurheilustaan. Talviurheilun harrastusmahdollisuuksia Lahdessa on paljon. Lahti on tunnettu niin hiihdon kuin mäkihypynkin saralla, ja Lahden mäkihyppytornit ovatkin tuttu näky monille. Salpausselän kisoja varten 1922 rakennetuista mäistä on hypätty niin Salpausselän kisoissa kuin myös MM kilpailuissa.

Mäkihyppy ja hiihto ovat suosittuja Lahdessa. Janne Ahonen on tunnetuin mäkihyppääjä Lahdesta. Mäkihyppyä harrastaakin moni lapsi ja nuori ja kenties heidän joukossaan on tulevia ammattilaisia. Mäkihypyn lisäksi tarjolla on myös hiihtoa. Mäkihyppy ja hiihto ovatkin usein myös yhdistettynä. Molemmat lajit vaativat kovasti harjoitusta sekä määrätietoisuutta.

Hyppyrimäet ovat talvisin mäkihyppykäytössä, mutta kesäisin hyppyrimäen juurella on maauimala ja Suurmäen näkötornista on mahdollista ihailla kaupunkia sekä ympäristöä. Parhaimmillaan näkyvyys on kilometrien päähän, jos sää on selkeä.

Myös jääkiekko on suosittua Lahdessa. Lahden Pelicans pelaakin SM Liigassa, yhtäjaksoisesti pelit ovat olleet SM Liigan tasolla jo vuodesta 1999. Pelicansilla on hyvin pitkä historia, sillä juuret ulottuvat aina 1800-luvulle saakka. Pelicans onkin yksi niistä joukkueista, jotka ovat syntyneet Viipurin Reippaista. Alun perin joukkueen nimi oli Reipas sekä muut sen versiot, mutta 1996 nimi vaihdettiin Pelicansiin. Pelicansin tähän asti ainoa mitali on hopea mitali ja se on kaudelta 2011–2012.

Luisteleminen on Lahdessa mahdollista talvisin niin Kisapuistossa, Radiomäellä kuin Lahden Torilla. Messilässä puolestaan on mahdollista käydä laskettelemassa sekä moottorikelkkailemassa. Myös hiihtolatuja on Lahdessa myös harrastelijoille. Kaiken kaikkiaan talviurheilu on helppoa Lahdessa.

Miten lahdessa voi viettää aikaa​

Pyöräily Lahdessa

Lahdessa pyöräileminen on erittäin suosittu harrastus, jota voi toki harrastaa lähes ympärivuotisesti, mutta myös erityisesti kesä aikaan. Kesällä Lahdessa avautuvat niin julkiset polkupyörät käyttöön kuin myös monet erilaiset pyöräilyreitit ovat käyttökunnossa talven jäljiltä.

Pyöräilyn suhteen mahdollisuuksia on monia, sillä niille, jotka eivät syystä tai toisesta omalla polkupyörällä liiku, on tarjolla kaksi erilaista polkupyöräilyvaihtoehtoa. Toinen vaihtoehto, on sähköavusteinen Mankeli ja toinen taas Second Chance pyörät, jotka ovat kierrätyksestä kunnostettuja pyöriä.

Erilaisia pyöräilyreittejä on tarjolla paljon. Maastopyöräilyyn tarkoitettu 31 km Eurinko-Ilves on hyvin suosittu reitti, joka tarjoaa pyöräilijöille niin uskomattomia näköaloja kuin mukavia taukopaikkojakin. Toinen maastopyörä reitti on Kevätpuronpolku Pajulahdessa, joka on hieman haastava polku nousta. Reitti on n. 1,5 km mutta reittivaihtoehtoja on kuitenkin niin helppoon kuin haastavaankin laskuun.

Myös muita maastopyöräilyyn tarkoitettuja paikkoja Lahdesta löytyy. Yleisiä ovat myös erilaiset pyöräily reitit. Lahdessa ollessa onkin hyvä hakea kirjastosta pyöräilyreittien esite ja lähteä kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja.

Miten lahdessa voi viettää aikaa​

Erilaisiin nähtävyyksiin tutustuminen

 

Nähtävää ja koettavaa Lahdessa riittää jokaiselle ja jokaiseen vuodenaikaan. Hyvänä esimerkkinä toimii Lahden hyppyrimäet, jotka ovat talvisin mäkihyppyyn ja Salpausselän kisoissa käytössä. Toisaalta taas kesäisin Suurmäen näkötornista pääsee ihailemaan maisemia ja mäen juurella maauimala houkuttelee luokseen.

Myös museot ovat Lahdessa hyvin suosittuja. Niihin kuuluvat esimerkiksi Hiihtomuseo, Radio- ja TV-museo Mastola. Hiihtomuseo lienee suosituin museoista. Myös Moottoripyörämuseo tarjoaa virikkeitä varsinkin motoristeille. Myös Heinolassa sijaitseva taidemuseo on vierailun arvoinen. Vuoden 2021 aikana avautuvat Lahden taidemuseo sekä Lahden julistemuseo voivat myös olla erittäin mielekkäitä paikkoja vierailla.

Lahden Satamassa on palveluita hyvin paljon. Satama onkin mukava paikka viettää päivää esimerkiksi tutustumalla erilaisiin kahviloihin. Myös risteilytarjonta on hyvä tarkistaa, sillä risteily voi olla mukava tapa viettää päivää nauttimalla maisemista.

Miten lahdessa voi viettää aikaa​

Lasten kanssa Lahdessa

Lahdessa on hyvin paljon tekemistä myös lasten kanssa olijoille. Rantakartanon Pumptrack rata sopii eri-ikäisille skeittaajille, scoottaajille sekä BMX pyöräilijöille. Launeen perhepuistossa on myös tekemistä eri-ikäisille, sillä perhepuistosta löytyy niin virikkeellinen linna, kiipeilyteline, vesileikkipaikka sekä erikokoisia liukumäkiä, vierestä löytyvät myös padelrata ja minigolf rata.

Miten lahdessa voi viettää aikaa​