FC Lahden jalkapallo ottelu 23.8.2021

FC Lahti - HJK 0-1 23-08-2021

FC Lahti pelasi HJK:ta vastaan 23.8.2021 Lahden stadionilla. Peli päättyi kuitenkin HJK:n voittoon. Ottelu ei missään nimessä ollut vain läpihuuto-ottelu vaan ottelun seuraaminen osoittautui jo hyvin jännittäväksi. Ottelussa katsottiin, että miten FC Lahden peli on parantunut sitten edellisen ottelun.

FC Lahden edellinen peli oli mennyt pahemman kerran vikaan, kun ottelu FC Hakaa vastaan päättyi 0–2 FC Hakan hyväksi. Tämä edellisen ottelun tappio katkaisi FC Lahden pitkän voittoputken ja nyt olikin näytön paikka. FC Lahden toiveissa oli voittaa ottelu HJK:ta vastaan edellisen tappion innoittamana.

23.8 käyty ottelu HJK:ta vastaan ei ollut lahtelaiselle FC joukkueelle kuitenkaan valitettavasti se suurin mahdollinen taidonnäyte. Lahden stadionilla käyty ottelu päättyi lukemiin 1–0, Helsingin jalkapalloklubin hyväksi. Näin ollen FC Lahti ei saanut yhtäkään maalia pelin aikana. HJK:n David Browne puolestaan loisti omalla suorituksellaan tehden ottelun ainoan maalin.

Tuulinen stadion siis tarjoili oikean jännitysnäytelmän niin katsojille kuin pelaajillekin elokuisena päivänä. Kuitenkin tällä kertaa kotijoukkueen fanit joutuivat pettymään kuten joukkue sekä joukkueen ympärillä olevat ihmisten myös. Voittoa ei irronnut, vaikka yritystä varsinkin toisella jaksolla jo oli näkyvillä.

Vaikkakin ottelu alkoi vauhdikkaasti, oli se lopulta hyvin suuri pettymys kotijoukkueelle. Seitsemän minuuttia pelin alun jälkeen tapahtui virhe lahtelaisille, jolloin HJK:n Riski sekä Browne pääsivät ylivoimahyökkäykseen, ja maalivahti Mikko Viitikon hieno liuku ei kuitenkaan riittänyt palloa pysäyttämään maalin edustalle, vaan pallo upposi suoraan alakulmaan. Näin saatiin ottelun ainoa maali tehtyä.

Riski oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla erittäin vaarallinen pelaaja. Noin vartin peliaikaa mentyä Riski pääsi ampumaan perättäisissä tilanteissa. Näistä ei kuitenkaan maalia syntynyt, sillä molemmilla kerroilla laukaukset menivät kuitenkin lopulta maalipuiden ohi, eikä näin ollen maalia syntynyt.

Eikä FC Lahti kuitenkaan huonosti pelannut, mutta vaikka FC Lahti saikin aikaiseksi useita nopeita hyökkäyksiä, eivät ne kuitenkaan johtaneet maaleihin, ja ajoin pallon halussa pitokin vaikeuksia vaikutti aiheuttavan. FC Lahti olikin peliään parantanut pelatessaan HJK:ta vastaan. Valitettavasti tällä kertaa se ei ollut riittävästi.

Ensimmäisen jakson loppupuolella lahtelaiset saivat painetta kuitenkin luotua myös HJK:n päätyyn erikoistilanteilla. Tämä myös lisäsi pelaajien itsevarmuutta. Rangaistusalueella Kristian Yli-Hietanen sai pallon haltuunsa, mutta lopulta hyökkääjä ei saanut laukausta aikaiseksi yrityksistä huolimatta. Rangaistusalueen rajalta tuomitusta vapaapotkusta Javis Hervas ampui vain niukin yli.

Vaikka lahtelaiset saivatkin luotua kunnollisen pelitilannepaikan lisäajalla, jolloin Loorents Hertsi huomasi Chinedu Geoffreyn, joka pääsi kuin pääsikin osittain läpi, niin tauolle kuitenkin siirryttiin 1–0 tilanteessa, HJK:n hyväksi. Tämä ei kuitenkaan FC Lahden pelaajia lannistanut.

Toiselle jaksolle FC Lahti tuli kuitenkin paljon vireämmällä ja tahdonvoimaisemmalla otteella, ja HJK sai kokea painetta omalle puolellensa paljon enemmän. Pelissä olikin havaittavissa enemmän tarmoa ja intoa. Vaikka FC Lahti yrittikin kärsivällisesti murtaa Klubilaisten puolustusta, pääsi vierailija kuitenkin hyvin vastahyökkäyksiin.

Viimeiset 10 minuuttia FC Lahti vyörytti palloa toistuvasti kohti vastustajan maalia, kuitenkaan maalinteossa onnistumatta kertaakaan. Voidaankin sanoa, että pelissä se paras hetki FC Lahdelle olivat Chinedu Geoffreyn saksipotku yritys, joka kuitenkin meni yli. HJK siis nappasi mukaansa kaikki kolme pistettä ja FC Lahti jäi nuolemaan näppejään.

FC Lahden kapteeni Kari Arkivuo oli ottelun päätteeksi todella pettynyt. Kapteeni kuvasikin ottelun jälkeen rehellisesti ottelua hyvin rikkonaiseksi mutta samalla hyvin tiukaksi. Kapteenin täytyikin myös myöntää ja antaa kunniaa, että HJK pelasi tehokkaasti johtoasemassa.

Arkivuo kuvaili myös, että vaikka FC Lahden pelaajat paransivatkin peliä ensimmäisen jakson lopussa, niin eivät he silti pystyneet rikkomaan vastustajajoukkueen puolustusta tällä kertaa. Lahtelaisten peli meni vaikeaksi muun muassa siksi, että vastustaja osasi pelata fiksua peliä, pohti kotijoukkueen kapteeni.

Selvää siis on, että ennen seuraavaa ottelua tulee pohtia kuinka lahtelaiset kykenevät saamaan enemmän paikkoja luoduksi. Taktiikkaa täytyy kehittää ja kommunikointia lisätä pelaajien kesken. Myös asenteen tulee muuttua. Pitkä voittoputki katkesi FC Hakaa vastaan pelatussa ottelussa, eikä tilanne parantunut HJK:ta vastaan pelatessa.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli myös hyvin selvästi pettynyt pelin jälkeen. Valmentaja myös myönsi, että peli oli hyvin rikkonaista. Hän myös myönsi olevansa harmissaan siitä, kuinka vastapuoli sai pelin ainoaksi jääneen maalin tehtyä eikä FC Lahti omista yrityksistään huolimatta onnistunut.

Valmentaja kuitenkin myös kertoi olevansa ylpeä pelaajista, sekä siitä kuinka asenne edellisestä pelistä oli parantunut huomattavasti. Asenne onkin siis nyt parempi verrattuna edelliseen otteluun verrattuna mutta rohkeutta ja röyhkeyttä olisi kaivattu lisää FC Lahden peliin. Niitä toivottavasti on nähtävillä enemmän jatkossa.

Tällä hetkellä sarjan neljäntenä oleva FC Lahti jatkaakin taistelua ylemmän jatkosarjan paikasta jo lauantaina 11.9, jolloin joukkue matkustaa Ouluun ja saavat siellä vastaansa piristyneen AC Oulun. Pelin jälkeen onkin mahdollista nähdä, että minne suuntaan FC Lahden peli etenee.

Seuraava kotiottelu Lahtelaisilla on edessä syyskuun lopulla, eli 28.9 jolloin jälleen vastassa on AC Oulu, tällä erää tietenkin vierasjoukkueena.  Jännittävää tuleekin olla nähdä, että millaisen edun kotikenttä antakaan peleissä joukkueille, kun ensin FC Lahti kohtaa AC Oulun oululaisten kotikentällä ja sitten omalla kotikentällään.

Ja onhan tämä seuraava kotiottelu myös FC Lahdelle juhlallinen näytön paikka, koska samalla juhlitaan joukkueen 25 vuotista taivalta. Joukkue varmasti saakin kaiken tukensa ja energiansa tästä juhlallisesta pelistä sekä juhlamielin olevilta faneilta. Tämä kenties myös vahvistaa pelaajien määrätietoisuutta.

Nähtäväksi jää, että onko tuo kotiottelu juhlapäivänä onnistunut. Pääseekö FC Lahti juhlimaan sekä voittoa kotiottelussa kuin myös 25-vuotiasta taivaltaan jalkapallon maailmassa.