FC Lahden jalkapallo ottelu 13.8.2021

Elokuisena perjantaina, 13.8.2021 FC Lahti kohtasi kentällä FC Hakan. Pelin alkaessa ei voinut arvata mitä odotettavissa olisi. Lahtelaiset olivat pelanneet pitkään tappiotta ja voittoputken pitäminen oli FC Lahden yksi tärkeimmistä tavoitteista. Ottelu pelattiin Lahdessa FC Lahden kotikentällä elokuun puolivälissä ja pelin alkaessa FC Lahden pelin odotettiin olevan varmaa.

FC Lahden kotikentällä pelattu ottelu FC Hakaan vastaan kuitenkin lopulta päätti lahtelaisen joukkueen tappiottoman peliputken, ilman että FC Lahti onnistui yhtäkään maalia tekemään ottelun aikana. Ottelu päättyi lopulta tulokseen 2–0 ja Haka veikin tyylikkäästi pisteet mukanaan Valkeakoskelle. Joukkueen molemmista maaleista vastasi FC Hakan Aleksadar Vucenovic.

Kotijoukkue saikin vain yhden laukauksen maalia kohti, eikä tämäkään siis pisteisiin yltänyt. FC Lahden peli ei vakuuttanut ollenkaan, vaan oli erittäin takkuavaa, maalinteko tilanteita ei syntynyt ja pelaaminen oli erittäin haparoivaa alati. Tuntui, että FC Lahden pelaajat olivat tuudittautuneet onnistumiseen niin kovin, että onnistumista ei tullut.

FC Haka oli heti ottelun alusta alkaen vahva ja hyvässä vireessä, mikä näkyi ottelussa erittäin selvästi. Määrätietoisesti FC Hakan pelaajat riisuivat kotijoukkueen aseistaan kerta toisensa jälkeen. FC Lahti sortui valitettavasti useisiin virheisiin, joita nähtiin erityisesti ottelun alku matkallakin. FC Hakan vire olikin huomattavasti parempi kuin FC Lahden.

Ensimmäisen maalinsa FC Hakan Vucenovic teki tyhjiin, kun maalivahti Reguero oli ulkona maalistaan. Näin ollen Vucenovicille jäi helppoakin helpompi tilaisuus iskeä pallo maaliin, kun maalia ei ollut kukaan puolustamassa. Tämä oli hyvin suuri pettymys ja isku FC Lahdelle.

Kunnolla FC Lahti ei onnistunut valitettavasti saamaan peliään missään vaiheessa haltuun. Jostain syystä syötöt karkailivat ja vastustaja sai helposti pallon riistettyä, ja sitä kautta vastustaja pääsi nopeisiin vastaiskuihin. Oli selvää, että FC Lahti ei ollut vireessä.

Vaikka lahtelaisten maalivahti Reguero saikin nollattua Tino Purmeen laukauksen, se ei FC Hakaa lannistanut vaan he iskivät toistamiseen vielä ensimmäisen jakson aikana. Ja myös tämä isku oli hyvin onnistunut. FC Lahti yritti parhaansa kerätä itzseään, mutta peli vain ei sujunut.

Illan toinen osuma tuli aivan paitsion rajoilta, kun Vucenovic iski jälleen, ja tauolle siis lähdettiin vierailijoiden johtamalla peliä 2–0. Lahtelaisten ensimmäinen paras paikka ensimmäisellä jaksolla oli, kun Chinedu pääsi laukaisemaan kohti maalia, joka kuitenkin meni niukasti ohi eikä maalia tullut.

Toisella jaksolla Lahti ei saanut hyökkäyspeliään toimimaan ollenkaan. Jotenkin kuitenkin kotijoukkue onnistui pitämään Hakan pois vaarallisilta maalipaikoilta, eikä maaleja siis enää pelin aikana nähtykään. Puolustus FC Lahdella toimikin, mutta muuten peli takkusi.

Parhaat paikat lahtelaiset saivat keskityksissä, ensin kapteeni Kari Arkivuo keskitti ja Lampinen liukui, mutta nuoren hyökkääjän osuma ei vain riittänyt. Maaleja ei FC Lahti saanut aikaiseksi, vaikka toisella jaksolla yritystä hieman enemmän jo olikin.

Jakson lopulla Coubronne keskitti ja Viitikko jatkoi, mutta pallo nousi liian ylös eikä siis maalia nähty, vaikka sitä kerkesikin hieman jo odottaa. Peli kuitenkin parani huomattavasti toisen jakson aikana siitä, mitä se oli ensimmäisen jakson aikana. Kenties peli tästä vielä paranee FC Lahdella.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli joukkueeseen hyvin pettynyt. Omin sanoin valmentaja kertoi, että joukkue ei ollut lainkaan kärsivällinen eikä valitettavasti myöskään kurinalainen. Tietenkin valmentajan pitää olla rakentava myös tappion jälkeenkin, vaikka se ei kenties aina olisi helppoa. Olikin selvää, että Zeneli tulee vaatimaan pelaajilta paljon seuraavissa otteluissa.

Eli tämäkin nähtiin paikkana oppia ja tietenkin kasvaa, sekä tämä nähtiin paikkana oppia ja nousta uudestaan. Valmentaja myös summaa, että ovat saaneet pisteitä, vaikka pelit ovat ajoittain huonoja olleetkin, ja nyt oli tullut maksun paikka.

Se että joukkueen peli oli heikkoa, oli vastustajalla tietenkin siinä iso osa. FC Haka ajoi FC Lahden virheisiin ja rankaisi niistä heti omaksi hyväkseen. FC Hakan taktiikka toimi huomattavasti paremmin kuin FC Lahden. FC Lahden olisi pitänyt kasata rivinsä ja estää virheiden tapahtuminen.

Edelliset kolme veikkausliigan ottelua FC Lahden ja FC Hakan välillä ei antanut selvyyttä toisistaan. FC Lahti lähtikin peliin varmana ja voittoputken jatkolla ajatellen. Eikä ihme, sillä olihan FC Lahdella kuitenkin 12 voittoisaa ottelua jo takana, eivätkä pelaajat osanneet odottaa, että kuinka ennakkoluulottomalla asenteella FC Hakan valkopaidat peliin tulisivat mukaan.

FC Hakan joukkuepelaaminen siis toimi loistavasti loppuun saakka ja FC Haka sai toistamiseen otettua täydet kolme pistettä sarjakolmoselta. FC Haka onnistuikin helpon oloisesti katkaisemaan FC Lahden pitkän voittoputken, vaikka FC Lahden pelaajilla olikin voittoputki takana.

FC Hakan päävalmentaja Tainio kommentoikin pelin jälkeen, että Hakan ”Game-plan” toimi, peliin lähdettiin heti aktiivisesti, passiivisuus sai jäädä pelistä pois.  Maaleja valmentaja olisi halunnut enemmänkin vielä nähdä, sillä ensimmäisellä puoliajalla oli useita hyviä riistoja.

Mutta Haka siis pelasi hyvin, josta valmentaja on ollut vain tyytyväinen. Samaa ei valitettavasti voi sanoa FC Lahden tilanteesta, joka ei mennyt ollenkaan niin kuin oli ajateltu. FC Lahdella onkin tulevissa peleissään ja varsinkin harjoituksissa hieman pohdittavaa.

FC Lahden suurimpiin ongelmiin FC Hakaa vastaan pelatussa ottelussa oli, että FC Lahti oli tottunut voittamaan. Pelaajat eivät olleet valmistautuneet siihen, että tilanne saattaakin yllättäen kääntyä päälaelleen. FC Lahdella onkin ryhdistäytymisen paikka tämän jälkeen.