Pelicans ja SM hopeaa tuonut kausi

Pelicans onnistui  yllättämään niin vannoutuneen kiekkokansan kuin myös median kaudella 2011- 2012. Joukkueena sen onnistu pelaamaan hyvin vahvasti syksyn ajan, ja oli runkosarjassa sijoilla 1–3. Pelicans pääsi  hetken loistamaan runkosarjan tähtenä, mutta lopulta kuitenkin KalPa vei ykkössijan takaisin. Pelicans pääsi kauden päätyttyä juhlimaan SM hopeasta. Kauden avain pelaajaksi muodostui yhdysvaltalainen Ryan Lasch. Tällä kaudella Pelicansia valmensi Kai Suikkanen joka itse pelasi aikoinaan laitahyökkääjänä ja pelasi jääkiekkoilija uransa viimeisen kauden, vuonna 1990–1991 TPS:n riveissä. 

Playoff – jännittävää seurattavaa

Playoffeissa Lahtelainen Pelicans kohtasi Oulun Kärpät ja  Pelicans voitti ensimmäisen ottelun puhtaasti lukemin 5–0. Sarjan uskottiin olevan Pelicansille pelkkä läpihuuto, mutta Kärpät olivat vahvistaneet rivejään edellisen  kitkerän tappion jälkeen ja  paransi peliään enemmän, ja voitti seuraavan ottelun luvuin 4–3 jatkoerässä. Kärpät vei voiton myös kolmannessa kohtaamisessa Pelicansia vastaan Lahdessa luvuin 1–4, ja vielä neljännen kohtaamisen Oulussa myös luvuin  4–1. Pelicansin vahva kausi oli muuttumassa totaaliseksi painajaiseksi kevään puolella, ja sarja oli katkolla Lahdessa Kärppien johtaessa sarjaa 1–3. 

Pelicans ei kuitenkaan luovuttanut, ja sai tahtotilaa ja taisteluhenkeä, joka veikin lahtelaiset voittoon kotiyleisön edessä luvuin 4–2. Joukkueet eivät lepoa saaneet ja kohtasivat jo heti seuraavana päivänä  Kärppien kotikentällä, Oulussa, jossa Kärpillä olisi ollut mahdollisuus lähettää Pelicans kesälomille. Ottelusta muodostui suoranaisesti trilleri, kun Kärpät johti ottelua ollessaan kahden maalin edellä ja Pelicans vielä nollilla, kun vastustaja joukkueen Joonas Komulaisen ja Joonas Donskoinin laukaukset heiluttivat Pelicansin verkkoa.  

Lahtelaiset pääsivät tasoihin, kun Tero Koskiranta kaventaa tilanteen 1-2:een ja tämän jälkeen vielä  Radek Smolenak vei ottelun tasatilanteeseen. Tasoituksesta vain 16 sekuntia myöhemmin Marko Pöyhönen vie Pelicansin ottelun johtoon. Kärpät onnistuivat vielä kuitenkin tasoittamaan pelin noin minuuttia ennen otteluajan päättymistä  Jari Viuhkolan iskettyä tasoituksen tyhjään maaliin. Jatkoerää ehdittiin pelaamaan vain viisi minuuttia, kun Smolenak iski voittomaalin, ja näin ollen tasoitti ottelusarjan 3-3:een.

Pelicans ja Kärpät olivat vastakkain legendaarisessa ”game sevenissä”, joka pelattiin Lahdessa, talviurheilustaan tunnetussa kaupungissa. Pelicans onnistui tekemään sen mitä kaikki fanit toivoivat, ja eteni SM-liigan välieriin voitettuaan viimeisen ottelun luvuin  3–2, ja sarjan 4–3. Samalla myös Espoon Blues teki historiaa, pudottamalla KalPan jatkosta, vaikka kuopiolaiset johtivat ottelusarjaa selvästi voitoin 3–0. Tällaisesta tilanteesta ei koskaan aiemmin oltu noustu tasoihin, eikä voittoon koko liigahistorian aikana.

Semifinaalit – Pelicansin sanelemaa

Semifinaaleissa Pelicans kohtasi  Espoo Bluesin. ensimmäinen kohtaaminen päättyi Pelicansin voittoon Lahdessa luvuin 5-3, ja  samoin toinen kohtaaminen Espoossa luvuin 1–3. Blues kuitenkin kavensi sarjan 2-1:een voitettuaan kolmannessa kohtaamisessa ja jatkoajalle menneen pelin luvuin 1-2. Pelicans vei kuitenkin voiton neljännessä kohtaamisessa Espoossa luvuin 4-6, ja finaalipaikka oli lahtelaisille ensi kertaa katkolla Lahdessa.

Finaali- ja hopeaa kaulaan

Lahden Isku Areena oli täysi kun viimeiseen mitali kamppailuun lähdettiin ja kotiyleisö huusi, lauloi ja tanssi kun Pelicans oli ensimmäistä kertaa finaaleissa, ja näin varmisti seurahistorian ensimmäisen mitalin. Finaalissa  Pelicansin sai vastaansa menestyksekkään kauden pelanneen JYPin. Pelicans onnistui iskemään avausmaalin Joonas Järvisen avustuksella, mutta JYP:in Harri Pesonen sai  tasoitettua kuitenkin pelin, joka tarkoitti sitä että jälleen voittajaa haettiin siirtymällä jatkoerään. Pelicansin huikean menestyksekäs kausi päättyi lopulta hopea juhlaan, kun JYP:in kun Eric Perrin iski voittomaalin ajalla 66.58, ja samalla Jyväskyläläiset voittivat joukkueen seurahistorian toisen Suomen mestaruuden. Nyt onkin aika keskittyä siihen, mitä muuta Lahdessa voi tehdä, sillä kausi on päättynyt hyvissä merkeissä.