Pelicans vs Jukurit 12.3.2022

Lahden Isku Areenalla käytiin taistoa kun kotijoukkue Pelicans sai vastaansa Mikkelistä tulleen Jukurin. Ottelu ei varsinaista tykitystä katsojilleen tarjoillut, ja kotiyleisön kannustama Pelicans joutui nielemään tappion, kun Jukurit voittivat lauantaina käydyn ottelun lukemin 1 – 0. Yleisöä Isku Areenalla oli 3835, ja tunne oli odottava kotijoukkuetta kohtaan, sillä edellinen peli TPS joukkuetta vastaan oli täysin Pelicansien sanelema.

Liekö tämän ottelun kohtaloksi sitten muodostuivat matkustaminen Turusta takaisin Lahteen ja ylimielinen asenne tulevaa ottelua kohtaan. Edellisenä iltana Pelicans oli nimittäin kohdannut TPS:n Gatorade Centerissä, jolloin ottelu päättyi Pelicansin murskavoittoon, kun TPS kukistui 1 – 4 lopputuloksella Pelicansia vastaan.

Ensimmäinen erä

Ensimmäiseen erään joukkueet lähtivät taistelutahdolla ja erä oli hyvin vauhdikas sekä tarjoili myös osakseen vaarallisia tilanteita. Molemmat joukkueet siis lähtivät otteluun täysillä, jotka näkyivät maalien sijaan tunteiden kuumenemisella, ja ensimmäisessä erässä niin kotijoukkue kuin vierasjoukkue saivat osakseen kahden minuutin mittaiset rangaistukset. Maaleja ei siis ensimmäinen erä tarjoillut ja erätauolle lähdettiin viilentämään tunteita ja kasaamaan joukkueiden rivit. Ensimmäinen erä oli erittäin suuri pettymys talviurheilusta tunnetulle Lahdelle, jossa kannattajat odottivat peliltä hyvin paljon enemmän toimintaa ja jännitystä.

Toinen erä

Toinen erä tarjosi myös tunnemyrskyä pelaajilta, eikä ottelu näyttänyt oikein olevan kummankaan joukkueen hallinnassa. Jos vertaa ensimmäisen erän laatuun viihteen saralta, ei tämä erä kuitenkaan samanlaista laatua tarjonnut, vaikka kuumia tunteita ja taistelutahtoa olikin havaittavissa. Toinen erä kuitenkin onnistuttiin pelaamaan ilman rangaistusaitiossa istumista, molempien joukkueiden osalta. Peli ei tuntunut kulkevan toisessa erässä erityisen hyvin kummallakaan joukkueella.

Vaikka Pelicans sai hetkeksi otteen pelistä toisessa erässä, pääsi Jukurin riveissä pelaava Niclas Lundgren ohittamaan Pelicansien Patrik Bartosakin ja näin sinetöitiin ottelun ensimmäinen ja viimeiseksi jäänyt maali kotijoukkueen verkkoon. Ottelu oli siis näin ollen 1 – 0 Mikkelistä tulleen Jukurin hyväksi, kun toinen erä lopulta päättyi.

Kolmas erä

Kolmanteen erään lähdettiin jo tunteet selvästi rauhallisempana ja täynnä taistelutahtoa, jotta Pelicans onnistuisi vielä tasoittamaan ja yltämään ottelun voittajaksi kotiyleisön edessä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Kolmas erä oli ensimmäisen kaltainen siinä suhteessa että maaleja ei syntynyt yhtään.

Pelicans oli kuitenkin selvästi enemmän pelissä mukana viimeisellä erällä, sillä paikkoja tilanteen tasoitukseen tarjoutui useita, mutta kiekko ei vaan vierasjoukkueen maaliin saatu. Tästä vastasi Jukureiden kotkalaistaustainen maalivahti Oskari Salminen. Vaikka erässä Pelicans pääsi pelaamaan ylivoimaa, ei tämä hetki ollut kuitenkaan Pelicans joukkueelle myönteinen. Ottelu siis päättyi vierasjoukkue Jukurin voittoon luvuin 1- 0

Ottelun loputtua

Pelicansien maalivahdilla Bartosakilla oli työntäyteinen peli, sillä ottelun aikana se torjui 31 kertaa vierasjoukkueen laukaisuja. Puolustuspeli ei siis Pelicanseilta tällä kertaa onnistunut, joka näkyi kyllä joka erässä. Ottelu ei ollut kuitenkaan erityisen mielekästä tai jännittävää seurattavaa kummankaan osapuolen kannattajille. Vaikka Jukurit tekivät ottelun ainoan maalin, ei erityistä pelivirettä ollut havaittavissa kummallakaan joukkueella.

Jukurit ovat tällä hetkellä sarjataulukon kärkisijoilla kun taas  Pelicansin sija taulukossa on yhdeksäs ja runkosarjaa on enää jäljellä neljän ottelun verran. Seuraavaksi Pelicans saa vastaansa Tampereen Tapparan, ja ottelu käydään tiistaina 15.3. Odotettavissa on myös vauhdikas peli, sillä Tappara on myös sarjataulukon kärkisijoilla, ja voittoa varmasti lähtee hakemaan. Marraskuun 5. päivä pelatussa ottelussa Tappara otti murskavoiton Pelicansista. Toivottavasti Pelicans saa joukkueen rivit kuntoon ja peliin lähdetään vähemmällä tunne latauksella kuin Jukureita vastaan. Näin tuleva ottelu voi päättyä paremmin, kuin tuo marraskuinen kohtaaminen.