Pelicans vs HPK 16.2.2022

Pelicans joutui nöyrtymään keskiviikkona 16.2 Pohjantähti Areenalla. HPK kukisti lahtelaisen joukkueen kotiyleisön edessä lukemin 4−3. Tämä oli jo kolmas kerta vallitsevalla kaudella, kun Pelicans hävisi HPK:lle. Tällä kertaa häviö tapahtui Hämeen Herruus ottelussa. Pelicans joutui otteluun ilman kauden ykkös maalivahtiaan Emil Larmia, aillä  Emil vaihtaa seuraa Ruotsin puolelle.

Pelicans on tänä vuonna kokenut häviöitä enemmänkin, eikä peli ole aina sujunut. Tämä näkyi myös esimerkiksi ottelussa Tapparaa vastaan marraskuussa. Ajoittain Pelicansin pelivire ei ole erityisen hyvä.

Ensimmäinen erä

Peli alkoi erittäin hyvällä vireellä, eikä Pelicansien häviötä voinut mitenkään ennustaa. HPK on  oli kuitenkin vähintään yhtä hyvässä vireessä, kuin Pelicans.  Jo ensimmäisen erän neljännellä minuutilla nähtiin ensimmäinen maali, kun HPK:n Henri Kanninen löi kiekon maaliin ja näin vei kotijoukkueen johtoon. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä pian Pelicans oli kunnossa iskeäkseen takaisin.

Peli tasoittui, kun seitsemän minuuttia myöhemmin paitsiolta näyttänyt tilanne vapautti Lukáš Jašekin hurjaan läpiajoon, jonka seurauksena veti kiekon kohti kotijoukkueen maalia. Maalissa ollut Eetu Laurikainen ei kiekkoa pystynyt torjumaan. Tämä komea osuma ei suinkaan jäänyt erän viimeiseksi eikä suinkaan hienommaksi, sillä HPK:n Joel Janatuinen vei kotijoukkueen jälleen johtoasemaan komealla ylänurkkalaukauksella, ja kiekko sujahti ohi Jasper Patrikaisen jolloin verkko heilahti toistamiseen. HPK:n Arttu Toivola sai syöttöpisteet molemmista maaleista ja toinen maali syntyi kun  Pelicansin menetti kiekon omalla sinisellä.

Toinen erä ei tuonut Pelicansille helpotusta

Toiseen erään lähdettiin avoimin mielin, mutta jo 57 sekunnin kohdalla HPK siirtyi kahden maalin johtoon. HPK näytti tässä vaiheessa jo ratkaisun hetkiä ottelun lopputulokseen. HPK:n toisen maalin tekijänä nähtiin Petteri Nurmi, jolle maali oli kauden ensimmäinen. Noin 17 sekuntia myöhemmin Pelicans kavensi ja kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta ;Pelicans 2 HPK 3.

Kolmannessa erässä Pelicans tasoitti ja maalin ja maalintekijänä loisti toistamiseen Leevi Tukiainen. Kolmannessa erässä ei maaleja enempään tehty, joten ottelun voittaja ratkaistiin jatkoajalla. Jatko aika myös oli maaliton joten ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta. Laukaisujen tähdeksi nousi HPK:N Markus Nenonen, joka kolmella taidokkaasti tehdyllä laukaisulla saatteli joukkueen voittoon, ylpeän kotiyleisön edessä. Ottelu päättyi kotijoukkueen HPK:n voittoon maaleilla 4 – 3.

Ottelun jälkeisiä tunnelmia

HPK:n Valmentaja Jarno Pikkarainen kommentoi peliä seuraavalla tavalla;

“Kohtuullisen hyvät kaksi erää ja lähtö peliin, muuta ajoin vähän tehotonta peli oli paikoittain”

Valmentaja myös sanoi kolmannessa erässä Pelicansin tekemän maalin hieman heiluttaneen joukkuetta, mutta pisteet ottelusta kuitenkin saatiin kerättyä.

Voiton myötä HPK nousi sarjataulukossa seitsemänneksi. Kaikkia tämän hetken pudotuspelijoukkueita vähintään ottelun verran vähemmän pelanneena sen pistekeskiarvo riittäisi tällä hetkellä kuudennelle sijalle. Pelicansin asema taas alemman pudotuspeli viivan tuntumassa pysyy tiukkana, sillä alla kymmenentenä olevalla KooKoolla on yksi ja viivan alapuolella olevalla KalPalla kuusi pistettä vähemmän. Pelicans on pelannut KooKoota vastaan muun muassa joulukuussa, jolloin valitettavasti voittoa ei vielä irronnut joukkueelle.

Pelicans sai kuitenkin ottelusta pisteen ja näin ollen asema taas alemman pudotuspeli viivan tuntumassa pysyy tiukkana, sillä alla kymmenentenä olevalla KooKoolla on yksi ja viivan alapuolella olevalla KalPalla kuusi pistettä vähemmän.Pelicansien valmentaja Tommi Niemelä kommentoi ottelua seuraavin tavoin:  “Paransimme pelaamista pelin sisällä koko ajan ja siihen olin tyytyväinen”. Valmentaja toi myös ilmi pettymyksensä, sillä tiedossa oli kuinka vaarallinen vastus HPK todellisuudessa oli, joukkueen olisi pitänyt pystyä varautumaan kiekon riistoihin ja sitä kautta tehtäviin maaleihin. Valmentajaa harmitti ettei tähän kyetty sen tehokkaammin, mutta ottelun varsinainen peliaika kuitenkin päättyi tasan, ja siihen valmentaja kertoi olevansa lopulta tyytyväinen.