Pelicans vs TPS 17.2.2022

Isku Areenalla käytiin torstaina 17.2.2012 kovan luokan ja ja vauhdikasta vääntöä sisältävä ottelu kun kotijoukkue Pelicans sai vastaansa Turun palloseuran. Lahdessa sijaitsevalla Isku Areenalla oli katsojia 1728, jotka joutuivat lopulta nielemään pettymyksen kun kotijoukkue Pelicans hävisi jatkoajalle menneen ottelun TPS:lle maalein 2 – 1. Kotiyleisön läsnäolo palkittiin heti ottelun alkuun, kun Pelicans sai otteluun haluamansa ja vauhdikkaan lähdön. Hämeenlinnassa aiemmin kahdesti verkkoa heiluttanut Leevi Tukiainen iski kiekon maaliin ja näin  vei kotijoukkueen 1-0-johtoon vain kun peliä oli ehtinyt kulua kolme minuuttia. Tämän maalin mahdollisti kaksikko Henri Nikkanen sekä Mikko Kousa.

Vaikka kotijoukkue edun saanut Pelicans pelasi hyvin jämäkän ja suoraviivaisen avauserän, valitettavasti kotiyleisöä ei kuitenkaan tämän enempään maalien teolla huudatettu. Vaikka Pelicans avasi ottelun maalihanat, ei se ottelua pystynyt jatkamaan samalla jämäkällä otteella ja näin ollen Tukiaisen maali ja joukkueen osalta ottelun ensimmäiseksi ja samalla viimeiseksi maaliksi. Vaikka Lahti tunnetaan erityisesti talviurheilusta, ei peli tällä kertaa syystä tai toisesta kulkenut kovinkaan hyvin. Ensimmäisen maalin jälkeen tilanne ei muuttunut ensimmäisessä erässä lainkaan.

Toinen erä oli jännittävä ja tunnelma katsomossa odottava

Toiseen erään kuitenkin lähdettiin odottavaisin mielin ja menoa riitti, mutta Turusta matkannut TPS pääsi Pelicansin niskan päälle toisessa erässä ja erän ainoaksi jäänyt maali iskettiin kotijoukkueen verkkoon. Tässä kohtaa erää oli kulunut  35 minuuttia, kun Turun palloseuran Juhani Jasu pääsi taidokkaasti laukaisemaan kiekon ykkös sektorista vastustamattomasti ohi maalivahti Jasper Patrikaisen, ja takana vain verkko heilui. Pelicans ei siis maaleja toisessa erässä takonut, ja kotiyleisön läsnäolosta huokui pettymys, ja kolmanteen erään valmistauduttiin hyvin jännittävin mielin. Toiveissa oli, että edellisen illan ottelun lopputulos ei toistuisi. Pelicans oli nimittäin juuri edellisenä iltana hävinnyt HPK:lle.

Kolmas erä päätyi jatkoajalle

Kolmannen ja päätöserän alkuhetkillä vierailevalle joukkueelle tarjoutui herkullinen mahdollisuus siirtyä johtoasemaan, vihelletyn rangaisyuslaukauksen kautta. Laukaisijana nähtiin TPS:n  Jaedon Descheneau, joka ei kuitenkaan onnistunut laukomaan kiekkoa ohi Pelicansin maalissa olleelta Patrikaiselta. Vaikka Pelicansiin paluun tehnyt Jesse Saarinen näytteli koko illan syöttö taitojaan ja onnistui vielä rakentamaan loistavan maalintekopaikan varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, ei joukkuetoverit tätä pystyneet hyödyntämään, joka oli varmasti pettymys tilaisuuden tuoneelle Saariselle.

Täten vauhdikkaan värikästä ottelua jatkettiin jatkoajalla, johon lähdettiin tilanteesta 1-1. Jatkoaika toi paineita joukkueille ja Isku Areenalla Pelicansia kannustamassa ollut yleisö pidätti henkeään. Valitettavasti jatkoajalla kotijoukkue Pelicans hukkasi eteen tulleen ylivoima tilaisuuden, jonka jälkeen TPS:n Juuso Pärssinen laukaisi ratkaisevan maalin taistelulle ajalla 63:35. Näin ollen voittoa pääsi juhlistamaan vierasjoukkue TPS. Vierasjoukkue oli selvästi  kovassa vireessä, sillä Pelicansin maalivahdillekertyi  torjuntoja ottelun aikana peräti 31.

Ottelun jälkeisiä tunnelmia

Joukkueiden valmentajat eivät vielä ole lausuntoja tarkemmin ole antanut, mutta voidaan olettaa että edellinen Pelicans HPK ottelu päättyi tasan ja vaikka siitä piste saatiin, oli tämä kyseinen ottelu varmasti pettymys. Niin joukkueen pelaajille kuin valmentajalle. Se millä strategialla seuraavaan otteluun lähdetään, onkin mielenkiintoinen ajatus. Tehdäänkö kentällä muutoksia, kuinka saadaan motivaatio ja taistelutahto kentällä toimimaan? Tämä nähdään pian, sillä seuraava Pelicansin ottelu pelataan jo lauantaina 19.2 Isku Areenalla Sportia vastaan. Joten joukkue pääsee taas kotikentälle, tulisiko jo nyt kauan odotettu voitto?

Pelicans tarvitsee ehdottomasti voiton, sillä viime aikoina peli ei ole ollut voitokasta. Toivottavasti joukkue saa vireen päälle ja pelit alkavat jälleen sujumaan.