Launeen perhepuisto

Launeen perhepuisto

Etsitkö Lahdesta paikkaa, jossa voit rentoutua ja pitää hauskaa ulkoilmassa perheesi kanssa? Launeen perhepuisto ja sitä ympäröivä keskuspuisto erilaisine kohteineen ovat tähän täydellinen paikka. Tämä monipuolinen puistoalue on viihdyttänyt kaikenikäisiä lapsia perheineen jo vuosikymmenten ajan. Mikä parasta, sisäänpääsy puistoon on ilmainen ja se on avoinna ympäri vuoden! Katsotaanpa, mitä kaikkea Launeen perhepuistosta ja sen lähistöltä voit löytää.

Leikkiä ja riemua lähellä Lahden keskustaa

Launeen puistoalue sijaitsee vain pienen matkan päässä Lahden keskustasta ja on silti rauhallinen ja turvallinen alue leikkeihin. Reippaimmat taittavat matkan esimerkiksi Lahden Matkakeskuksesta kävellen tai pyöräillen, mutta myös lähiliikenteen busseilla pääsee paikalle helposti – kyydissä ollessa ehtii vaikka opiskella Kenon pelaamista täältä. Samalla alueella on leikkipuiston lisäksi pieni arboretum, kirsikkapuisto ja erilaisia liikunta-alueita. Lähistöllä on mahdollisuus myös skeittaamiseen ja parkourin harrastamiseen. Perhepuiston vierestä löytyy lisäksi ihana Yli-Marolan kotieläinpuisto, jossa pääsee kesäkuukausina tervehtimään ystävällisiä eläimiä, kuten sikoja, lampaita, kaneja ja kilpikonnia.

Launeen perhepuistossa on suuri leikkialue, jossa lapset voivat kiipeillä telineissä, laskea liukumäkeä, roiskutella vesileikeissä ja ajella liikennepuistossa! Mahdollisuuksia on siis niin motoristen taitojen kehittämiseen, sosiaalistumiseen kuin myös liikennesääntöjen opetteluun. Leikkipuiston näyttävin kohde on niin kutsuttu Launeen linna, jossa pääsee esimerkiksi kiipeilemään, tasapainoilemaan ja jopa tanssimaan musiikin tahtiin. Linnan vartijana toimii leppoisa lohikäärme nimeltään Lauha.

Puistoalueen minigolfkeskuksen yhteydessä on kahvio, jossa voi levähtää vaikkapa jäätelön merkeissä. Launeen perhepuistosta löytyy myös vuokrattavia grillejä. Kesäaikaan hyvällä säällä on puiston nurmikolla kirsikkapuun varjossa mukava pitää myös piknikkiä!

Laune on mukava kohde kaikenikäisille

Launeen perhepuisto ja sen lähialueen muut palvelut tuovat iloa niin lapsille kuin aikuisillekin. Launeella on paljon hauskoja aktiviteetteja ja mukavaa nähtävää ympäri vuoden, eikä tekeminen jää ainakaan budjetista kiinni. Sijainti Matkakeskuksen lähellä on ihanteellinen sellaisillekin perheille, joilla ei ole autoa ja jotka ovat täten julkisesta liikenteestä riippuvaisia. Puistossa on myös helppo kulkea rattaiden tai pyörätuolin kanssa.

Ulkoilu, yhdessäolo ja hauskanpito tiivistävät Launeen perhepuiston perusidean hyvin. Kyseessä on hyvin lahtelaisen sielun omaava paikka, joka on pitkän historiansa myötä myös tulvillaan nostalgiaa. Monella Lahdessa varttuneella on lapsuudestaan mukavia muistoja perhepuistoon liittyen ja toivon mukaan monet tulevatkin sukupolvet saavat taltioitua sellaisia muistinsa sopukoihin. Kun seuraavan kerran suunnittelet vaikkapa perheen yhteistä ulkoilupäivää, muista Launeen perhepuisto osoitteessa Kaarikatu 26, Lahti!