Maauimala Lahti

Maauimala Lahti

Maauimala on lahtelaisille ja Lahdessa vieraileville jo perinteikkääksi muodostunut ajanviettopaikka kesäisin. Sijainnillaan kuuluisien hyppyrimäkien juurella se tarjoaa hyvin aidon Lahti-kokemuksen. Paikka ei ole kaukana keskustasta ja samalla alueella on myös muita palveluita, joista rentoa iltapäivää viettävät ihmiset voivat uinnin ja auringonoton lomassa nauttia. Katsotaanpa tarkemmin, minkälainen paikka maauimala on ja mitä muuta lähistöllä voi kesäpäivänä harrastaa.

Kaupungin ainoa 50-metrinen allas

Maauimala koostuu yhdestä isosta altaasta, jossa on reilusti polskuttelutilaa sekä tavoitteellisille uimareille että myös hellepäivän nautiskelijoille. Altaan toisessa päässä on matala lastenallas aloitteleville vesipedoille. Maauimala toimii uimaseurojen harjoittelupaikkana ja siellä järjestetään lisäksi myös uimakouluja ja erilaisia vesiliikuntaryhmiä. Paikka on siis ehdottomasti kaikenlaisten kävijöiden tarpeisiin sopiva. Vedestä nauttimisen ohella voit vaikka pelata nettikasinoilla! Lue lisää täältä.

Lahden maauimala on luonnollisesti auki vain kesäisin ja tarjoaa mahdollisuuden vedestä nauttimiseen silloin, kun monet sisäuimahallit ovat suljettuina. Kauden avaus ja sulku riippuvat kuitenkin pitkälti sääolosuhteista. Jos kevät venyy pitkälle, saatetaan uimala avata normaalia myöhemmin. Toisaalta jos lämpimät kesäsäät jatkuvat pidemmälle syksyyn, saattaa allas olla auki hieman pidempäänkin. Aukioloajat ovat arkisin pidemmät kuin viikonloppuisin; maanantaista torstaihin voi uimaan mennä jo aikaisin aamusta ja pulahtaa uudestaan vielä illalla, siinä missä viikonloppuisin aukiolo rajoittuu myöhemmästä aamupäivästä iltapäivään.

Muutakin kuin uimista

Liikunnallisimmat tyypit aloittavat maauimalavisiitin kuntosalikeikalla. Mäkikatsomossa sijaitseva sali onkin sopivasti maauimalan asiakkaiden käytettävissä. Treenin pääsee lopettelemaan miellyttävästi altaaseen pulahtamalla. Uinnin ja kuntosaleilun ohella voi alueella ottaa myös aurinkoa ja altaan päätyrinne onkin siihen mitä oivallisin paikka. Kun uintia on tullut harrastettua riittämiin, on altaiden lähellä sijaitsevissa ulkosuihkuissa mukava peseytyä. Mäkikatsomorakennuksesta löytyvät varsinaiset pesutilat sekä tietenkin saunat.

Kaiken harrastamisen jälkeen saattaa jo kahvi- ja pullahammasta kolottaa. Maauimalan kahvio herkkuineen pelastaa tilanteen; löydät sen heti sisäänkäynnin yhteydestä. Alueelta löytyy myös herkullisia lounaita tarjoileva Ravintola Voitto, jos nälkä on ehtinyt yllättää jo isomminkin. Ravintolan vieressä sijaitsee Lahden Hiihtomuseo, jossa pääsee nimensä mukaisesti tutustumaan lahtelaisen talviurheilun historiaan.

Hyppyrimäet palvelevat myös kesäisin

Maauimala kertoo selvästi sen, että Lahden Urheilukeskus ei ole vain mäkihyppääjiä varten. Sen tarkoituksena on kannustaa ihmisiä lähtemään ulos ja liikkumaan ympäri vuoden. Se on kesäisin todella suosittu paikka, jonne perheet ja ystävykset kokoontuvat viettämään yhteistä aikaa ja nauttimaan suvesta. Tämän lisäksi uimala on myös keskeinen paikka harrastajille ja urheilijoille. Oletko sinä koskaan käynyt Lahden maauimalassa?