Kivimaan uimahalli

Kivimaan uimahalli

Lahdella on liikunta- ja urheilukaupungin maine niin Suomessa kuin aina ulkomaillakin asti. Perinteisesti Lahti tunnetaan talviurheilulajeista, mutta Lahdessa voi harrastaa montaa muutakin lajia. Mukava ja hyödyllinen harrastus on esimerkiksi uinti ja kaupungissa sijaitseva Kivimaan uimahalli tarjoaa hyvät puitteet uinnin harrastamiseen.

Uiminen on täydellistä liikuntaa, sillä se harjoittaa kaikkia tärkeimpiä lihasryhmiä ja lisää niin voimaa kuin kestävyyttä. Uintia voi harrastaa yksin tai ryhmässä. Uinti on hellävarainen liikuntamuoto nivelille, joten se on ihanteellinen harrastus kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille ihmisille.

Kivimaan uimahallin aukioloajat

Jos haluat lisää energiaa päivääsi, käy uimassa aikaisin aamulla ja pulahda lopuksi kylmäaltaaseen. Sen jälkeen olet virtaa täynnä ja valmis päivän uusiin haasteisiin! Ja jos sinulla on vapaapäivä, voit esimerkiksi lukea uusimmat kasinomaailman uutiset, jotka löydät klikkaamalla tästä linkistä.

Kivimaan uimahalli on avoinna joka päivä, joten löydät varmasti itsellesi sopivan hetken uintiharrastuksen aloittamiseen. Uimahalli on auki maanantaista keskiviikkoon klo 6.00-20.00, torstaisin ja perjantaisin klo 13.00-20.00 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00-14.00.

Uimahallin altaat ja muut tilat    

Kivimaan uimahallista löytyy myös 25-metrinen allas kaikille uimataitoisille. Altaassa on yhteensä kuusi rataa. Lapsille on oma lastenallas, jonka maksimisyvyys on 80 cm. Lastenaltaan lämpötila on 28⁰C astetta ja aikuisten altaan 27⁰C astetta. Lisäksi löytyy 9⁰C-asteinen kylmäallas, johon voi pulahtaa vilvoittelemaan. Altailta on näkymät hallia ympäröivään kauniiseen luontoon.

Sekä naisten että miesten puolella on kaksi saunaa ja tavallisten pukuhuoneiden lisäksi hallista löytyy kaksi pukuhuonetta liikuntarajoitteisille. Koska Lahden kaupunki osallistuu energiansäästötalkoisiin, ovat kaksi saunaa kuitenkin toistaiseksi poissa käytöstä.

Omatoimista liikuntaa sekä ohjattua toimintaa

Kivimaan uimahallilla voit harrastaa omatoimista uimista ja vesijuoksua. Uimahallilla järjestetään myös monenlaista ohjattua toimintaa, jos liikut mieluummin ryhmässä. Työikäisille uimareille on tarjolla erilaisia vesiliikuntaryhmiä ja lapsille ja nuorille on kilpa- ja harrasteuintivuoroja. Lisäksi on tarjolla omat vesiliikuntaryhmät eläkeläisille ja liikuntarajoitteisille. Lahti haluaa tarjota monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, ja siksi kaupungin liikuntapalvelut järjestää ryhmiä eri kohderyhmille.

Kuntosali ja kahvio

Uimahallissa on kahvio, jossa voi virkistäytyä uimisen päätteeksi. Lisäksi hallista löytyy kuntosali, josta löytyvät helppokäyttöiset kuntosalilaitteet sekä vapaat painot. Sali on auki samoina aikoina kuin uimahalli, joten voit yhdistää uimiseen hyvin salikäynnin. Kuntosalilla käymisestä sinulta veloitetaan lisämaksu.

Miten pääset Kivimaan uimahallille?

Uimahallille pääsee kätevästi bussilla tai omalla autolla, ja lähistöllä on tarjolla paljon maksuttomia pysäköintipaikkoja. Asutpa missä päin Lahtea tahansa tai oletpa vain vierailulla kaupungissa, käy tutustumassa Kivimaan uimahalliin ja sen mukavaan tunnelmaan. Uimahallin monipuoliset palvelut ja aukioloajat takaavat sen, että jokainen löytää sieltä juuri itselleen sopivan uintimuodon.