Saksalan uimahalli

Saksalan uimahalli

Saksalan uimahalli on osa Salpausselän koulua, joka sijaitsee Lahdessa. Uimahallia käyttävät mm. koulun oppilaat uimaopetukseen, kuntoiluun ja vapaa-ajan toimintaan sekä se on avoinna yleisölle. Uimahalli tarjoaa myös laajan valikoiman erilaisia palveluja, kuten ryhmäliikuntatunteja, vesijumppaa sekiä tunteja liikuntarajoitteisille. Uimahallissa järjestetään myös Lahden kaupungin järjestämiä yleisöuinteja.

Tietoa uimahallista

Uimahallissa on viisi rataa uimareille ja lastenallas, jonka suurin syvyys on 80 cm. Lämpötila on keskeinen tekijä nautinnollisen uintikokemuksen kannalta. Saksalan uima-altaassa lämpötila on 27 °C suuressa altaassa ja 30 °C lastenaltaassa. Uimareiden turvallisuuden vuoksi hengenpelastajat ovat koko ajan paikalla.

Saksalan uima-allas on avoinna ympäri vuoden, joten se on suosittu kohde sekä paikallisten että vierailijoiden keskuudessa. Turvallisen ympäristönsä ja vapaa-ajan aktiviteettiensa ansiosta se tarjoaa ihanteellisen paikan koko perheen nautittavaksi.  Saksalan uimahalli on uusimpien laitteidensa ansiosta loistava paikka kaikille vesiaktiviteeteista nauttiville.

Lahden kaupunki on toteuttanut Salpausselän uimahallissa energiansäästötoimia, joiden avulla voidaan vähentää kokonaisenergiankulutusta. Näitä ovat energiatehokas valaistus, allaspumppujen automaattinen sammutus ja veden lämpötilan säännöllinen tarkistus. Energiankulutuksen vähentämisen lisäksi Salpausselän uimahalli on sitoutunut tarjoamaan oppilailleen ja vierailijoilleen turvallisen ja miellyttävän uintikokemuksen.

Saksalan uima-allas on täydellinen paikka harjoitella uimataitoa, pysyä aktiivisena ja pitää hauskaa. Se tarjoaa erilaisia aktiviteetteja kaikenikäisille, aloittelijoista ammattilaisiin. Halusitpa sitten parantaa tekniikkaasi tai vain pitää hauskaa, Salpausselän uimahalli on täydellinen paikka!

Uimahallissa on myös erilaisia palveluja ja tiloja, kuten miesten ja naisten saunat, puku- ja pesutilat, ryhmäpukuhuone ja kuntosali. Turvallisuussyistä Saksalan uimaltaista löytyy myös valvontakamerat.  Uimahallissa järjestetään myös vesiaktiviteetteja työikäisille iltaisin ja eläkeläisille sekä liikuntarajoitteisille perjantaiaamuisin.

Lisää tietoja löydät tästä.

Energia kriisin vaikutus uimahalliin

Energiakriisi on vaikuttanut Salpausselän uimahallin toimintaan, sillä yksi miesten ja naisten puoliskon saunoista on tällä hetkellä poissa käytöstä. Tästä huolimatta kävijät voivat edelleen nauttia turvallisesta ja nautinnollisesta uintikokemuksesta ja samalla vähentää energiankulutusta.  Uima-altaassa on toteutettu energiansäästötoimenpiteitä, kuten energiatehokas valaistus, allaspumppujen automaattinen sammutus ja veden lämpötilan säännöllinen ylläpito.

Lahden kaupunki on sitoutunut auttamaan kansalaisiaan säästämään energiaa ja varmistamaan samalla, että julkiset tilat ovat turvallisia ja miellyttäviä kävijöille. Saksalan uimahalli on esimerkki tästä sitoutumisesta. Energiankulutusta vähentämällä Saksalan uimahalli takaa jatkossakin turvallisen ja miellyttävän uintikokemuksen oppilaille ja kävijöille ja auttaa samalla Lahden kaupunkia vähentämään kokonaisenergiankulutustaan.

Aukioloajoista löydät lisää täältä.

Toivomme, että viihdyt Saksalan uimahallissa ja autat meitä vähentämään energiankulutusta.