Lahden uimahalli

Lahden uimahalli

Lahden uimahalli on yksi Lahden kaupungin suosituista vapaa-ajanviettopaikoista. Jo 1950-luvulla toimintansa aloittanut uimahalli tarjoaa kävijöille monipuoliset mahdollisuudet uimiseen sekä muuhun liikuntaan, kuten voimaharjoitteluun kuntosalilla.

Uimahalli sijaitsee hyvällä paikalla Lahden keskustassa, tarkalleen ottaen Lahden keskustan länsipäässä lähellä Urheilukeskusta. Uimahallille on helppo mennä esimerkiksi kävellen tai pyörällä. Autoilijoille hallin edustalla löytyy runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja. Poikkea Lahden uimahallissa, vaikka seuraavalla ohikulkumatkallasi!

Uima-altaat, saunat ja pukuhuoneet

Uimahalli on avoinna viikon jokaisena päivänä, maanantaista sunnuntaihin. Ryhmäpukuhuoneita uimahallilta löytyy kaksi. Pukuhuoneet tarjoavatkin hyvän paikan vaihtaa rauhassa vaatteet tai vain hengähtää hieman uinnin ja saunomisen välissä. Pukuhuoneessa voit kurkistaa puhelintasi ja tarkistaa vaikkapa päivän urheilutulokset. Jos olet innokas penkkiurheilija ja esimerkiksi vakioveikkauksen aloittelija tai harrastaja, voit tutustua lisää vakiovihjeisiin tämän linkin kautta.

Hallin isoin uima-allas on 25 metriä pitkä ja veden lämpötila on isossa altaassa 27°C. Altaan reunalta löytyy myös kolme erikorkuista hyppylavaa. Hyppytorni ja pomppulauta ovat uimareiden käytettävissä viikonloppuisin. Lastenaltaan maksimisyvyys on 82 cm ja lasten altaan veden lämpötila on 28°C. Lisäksi hallista löytyy erilliset terapia- ja porealtaat. Terapia-altaan veden lämpötila on niin ikään 28°C ja porealtaan 32°C.

Naisille ja miehille on kummallekin kaksi saunaa. Lisäksi uimahallista löytyy kaikille yhteinen, väliseinällä erotettu höyrysauna. Uimahallissa järjestetään myös vesiliikuntaa työikäisille ja eläkeläisille ja lisäksi erilaisilla seuroilla on hallissa omat harjoitusvuoronsa. Hallin yhteydessä palvelee myös kiva kahvio, josta voi napata itselleen pientä evästä tai vaikkapa uinnin jälkeisen kahvin.

Uimahallin kuntosali

Lahden uimahallissa sijaitsevalla kuntosalilla voi treenata helppokäyttöisillä peruskuntosalilaitteilla sekä niin sanotusti vapailla painoilla. Kuntosali on avoinna samaan aikaan kuin uimahalli, mutta kuntosalin käyttämiseksi on maksettava erillinen kuntosalimaksu.

Pysäköinti

Lähellä uimahallia, Svinhufvudinkadun varrelta löytyy asiakkaille maksuttomia kiekkopysäköintipaikkoja. Oman auton voi pysäköidä myös esimerkiksi Urheilu- ja messukeskuksen pysäköintialueelle, jossa on niin ikään maksuton pysäköinti. Invapysäköintipaikat löytyvät uimahallin edustalta Koulutuskeskus Salpauksen pysäköintialueelta.

Lahden kaupunki ja uimahalli osallistuvat energiansäästötoimenpiteisiin

Kuten kaikki tiedämme, energian maailmanmarkkinat ovat juuri nyt kriisissä. Lahden kaupunki osallistuu energiansäästötoimenpiteisiin, haluaa varautua tulevaan ja siksi pyrkii pienentämään energiankäyttöään. Kaupungin tavoitteena on vähentää energiankulutusta sellaisissa kohteissa ja toiminnoissa, joissa se on mahdollista.

Uimahallien kohdalla tämä tarkoittaa ja koskee erityisesti niitä halleja, joissa on enemmän kuin yksi sauna. Tästä syystä Lahden uimahallissa naisten ja miesten puolien saunoista toinen sauna on pois käytöstä. Päätös pohjautuu Lahden kaupungin hallituksen vuoden 2022 syksyllä tekemiin energiasäästötoimenpiteisiin.