Lahdessa perheiden arkea helpottaa Wilma ja monipuolinen harrastustoiminta

Lahdessa perheiden arkea helpottaa Wilma ja monipuolinen harrastustoiminta

Lahden peruskouluissa on käytössä Wilma-viestintäjärjestelmä, jonka avulla yhteydenpito kodin ja koulun välillä sujuu vaivattomasti. Wilmasta on mahdollista tarkastaa viikon lukujärjestys tai ilmoittaa poissa-oloista. Lahden kaupunki tarjoaa monipuolisesti tekemistä niin vapaa-ajan viettoon kuin tukea koulutaipaleellekin.

Aktiviteetteja jokaisen perheen arkeen

Lahti tarjoaa loistavan paikan asua kaikenlaisille perheille! Lahden kaupunki tarjoaa muun muassa runsaasti aktiviteetteja kaikenikäisille lapsille, olipa kyse sitten ulkoilusta tai luovasta toiminnasta sisätiloissa. Lapset voivat lähteä luontoretkelle kaupungin lukuisiin metsiin, pelata jääkiekkoa talvisin hyvin hoidetuilla ulkojäillä, ratsastaa hevosilla ratsastuskouluissa tai liitää mäkikotkan lailla hyppytornista. Mikäli uuden harrastuksen aloittaminen kiinnostaa, kannattaa inspiraatiota hakea ja lukea lisää täältä.

Lahdesta löytyy monipuolisesti myös sadepäivän sisäaktiviteetteja

Sisäaktiviteetteja varten kaupungissa on laaja valikoima museoita ja gallerioita sekä runsaasti muita nähtävyyksiä, kuten elokuvateattereita ja keilaratoja. Perheet voivat myös osallistua opetuskursseille, kuten lapsille suunnatuille keramiikka- tai maalauskursseille. Koulut järjestävät myös retkiä moniin kohteisiin. Ajantasainen tieto näistäkin kulkeutuu kotiin vaivattomasti Wilman kautta. Lapsen vastuulle ei jää enää tiedon välittäminen vanhemmille, kuten ennen vanhaan reissuvihkoja käytettäessä.

Lahdessa järjestetään ympäri vuoden myös lukuisia festivaaleja, jotka sopivat erinomaisesti perheille, jotka haluavat nauttia paikallisesta kulttuurista. Kaikkien näiden ja muiden aktiviteettien ansiosta Lahti on loistava paikka asettua asumaan!

Lahden laaja opintotarjonta löytyy Wilmasta

Lahdessa on myös mahdollista osallistua painotettuun opetukseen kolmannelta luokalta alkaen. Erilaisia painotuksia opinnoissa on useita, mutta suosituimpia ovat kuvataide, liikunta, luonnontieteet ja matematiikka sekä musiikki. Lisäksi Lahdessa toimii kaksikielisiä kouluja niin englanniksi kuin ruotsiksikin. Lisätietoja hakuajoista ja kurssitarjonnasta saa ottamalla yhteyttä suoraan koulun rehtoriin Wilman kautta.  Painotetun opetuksen voi aloittaa myös yläkouluun siirryttäessä.

Kerhotoimintaa peruskoulujen oppilaille

Kuten muissakin kunnissa ja kaupungeissa, järjestetään Lahdessakin iltapäiväkerhoja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille. Tämän lisäksi on mahdollista osallistua erilaisiin harrastuskerhoihin lasten mielenkiinnon mukaan. Kerhot ovat oiva tapa viettää vapaa-aikaa turvallisessa ympäristössä ja jokainen koulu saa itse päättää kerhoistaan, niiden aikatauluista ja osallistujamääristä. Kannattaakin siis aktivoida ilmoitukset Wilmassa, jotta uutiset eivät jää huomaamatta.

Paikalliset seurat tekevät toimintansa tutuiksi kouluissa

Lukuisat urheiluseurat tekevät myös tiiviisti yhteistyötä paikallisten koulujen kanssa tarjoamalla lajikokeiluja ja opastusta myös osana koulupäivää. Näin jokainen lapsi ja nuori pääsee matalalla kynnyksellä mukaan ja kokeilemaan. Yläkoulussa kerhoihin ei yleensä enää tarvitse ennakkoilmoittautua, vaan mukaan saa liittyä juuri silloin kuin itselle sopii. Kaupungin vapaa-aikatoimi puolestaan viestii harrastelehden kautta ohjelmastaan. Myös mahdollinen ilmoittautuminen hoituu kätevästi sen kautta.