Lahden uimarannat

Lahden uimarannat

Lahti on kaunis kaupunki, joka on tunnettu erityisesti sen hyppyrimäistä. Hyppyrimäet toimivatkin usein Lahden maamerkkinä myös laajemmin maailmalla. Lahden luonto itsessään on kaunis ja tarjoaa kaupungin asukkaille ja siellä vieraileville monenlaisia elämyksiä ja kokemuksia. Suosittuja luontokohteita Lahdessa ovat myös uimarannat, jotka ovat rakastettuja paikkoja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Rantoja on käytössä niin kesällä kuin talviaikaankin. Esittelemme seuraavassa muutaman Lahden lukuisista uimarannoista – lemmikkejä unohtamatta.

Uimarannoista pidetään huolta

Yleisesti ottaen uimarannat ryhmitellään muutamaan erilaiseen kategoriaan: EU-uimarantoihin, uimarantoihin ja virkistysrantoihin. Näitä erilaisia uimarantoja löytyy myös Lahdesta ja haluamalleen rannalle voi tehdä vaikkapa kesälomareissun kauempaakin. Autolla tien päälle lähtiessä on hyvä tarkistaa paitsi itse auto, myös autoiluun yleisesti liittyviä asioita. Ajankohtaista tietoa muun muassa autohuoltoon, liikenteeseen ja autoiluun liittyen löydät lisää täältä.

EU-uimarannoilla auringosta nautiskelee kesän aikana usein tuhansia ihmisiä. Siksi näiden vilkkaiden rantojen kunnosta huolehditaan Lahdessakin päivittäin aina kesäkauden päättymiseen asti. Myös aina ennen uimakauden starttia kaikki uimarannat tarkistetaan ja niissä tehdään tarvittavat huoltotoimet. Rantojen pohjat puhdistetaan, jotta vedessä on turvallista uida. Lisäksi veden laatua tutkitaan säännöllisesti: kaikilta EU-uimarannoilta ja pieniltä yleisiltä uimarannoilta otetaan uimavesinäytteet useamman kerran kesän aikana. Virkistysrantojen varustus on hieman vähäisempi.

Lahden erilaiset uimarannat

Kuten mainittua, Lahdesta löytyy useampi uimaranta: on EU-uimarantoja, virkistysrantoja sekä muun muassa talviuintiin soveltuvia rantoja. Talviuimarantoja ovat Mukkulan talviuintipaikka, Möysän talviuintipaikka sekä Mytäjäisten talviuintipaikka. Talviuintipaikkojen ylläpidosta ja käytöstä vastaa Lahden Avantouimarit ry. Yhdistyksen tarkoituksena on talviuinnin sekä siihen liittyvän toiminnan edistäminen mahdollistamalla talviuinnin harrastaminen. Lisäksi yhdistys haluaa tehdä talviuinnin terveysvaikutuksia tunnetuksi.

Virkistysrannat       

Lahden virkistysrantoja ovat esimerkiksi:

 • Kankolan virkistysranta. Rannalta löytyvät pukukoppi, penkit ja nurmialue.
 • Suopursunpuiston virkistysranta. Rannalta löydät pukukopin, wc:n sekä leikki- ja nurmialueet.
 • Takkulan virkistysranta. Ranta tarjoaa pukukopin, wc:n, laiturin ja nurmialueen.
 • Viuhan virkistysranta. Rannalta löytyy pieni nurmialue ja grillipaikka.

EU-uimarannat

EU-uimarantoja Lahdessa ovat muun muassa seuraavat rannat:

 • Ankkurin Rantapuiston uimaranta. Paikan päältä löytyy pukeutumiskatos, wc, penkit sekä isot leikki- ja nurmialueet.
 • Herrasmannin uimaranta. Rannalta löytyy wc, pukukoppi, lentopallokenttä, nurmialue ja pelastusvene.
 • Kaustinniityn uimaranta. Täältä löydät pukukopin, wc:n ja nurmialueen.
 • Likolammen uimaranta. Likolammelta löytyvät pukukoppi, wc ja laituri.
 • Mukkulan Kartanonpuiston uimaranta. Varusteluun kuuluvat pukukoppi, wc, laaja nurmikenttä sekä leikkialue.

On hyvä tiedostaa, että edellä mainituilla uimarannoilla ei ole virallista uimavalvontaa.

Koirille sallitut koirauimarannat

Lahdessa on huomioitu hyvin myös lemmikit: kaupungista löytyy paitsi useita koirapuistoja ja -aitauksia, myös koirille sallittuja uimarantoja. Koirauimarantoja Lahdessa ovat esimerkiksi:

 • Herrasmannin koiraranta
 • Joutjärven koiraranta
 • Myllysaaren koiraranta
 • Merrasjärven koiraranta